Vastoinkäymisiä

0.01 0 Comments A+ a-

Olin tänään sairaslomalla erittäin kipeiden jalkojeni takia. Suurin syy niiden kipeytymiseen ovat erittäin huonot työkengät ja sen lisäksi minulla on hieman laskeutuneet holvikaaret. Terveydenhoitaja piti parhaana vaihtoehtona työkenkien vaihtoa ja suosittelikin minulle mustia juoksukenkiä tämän hetkisten turvakenkien tilalle. Joten tuumasta toimeen, lähdin siis sairaslomapäiväni ratoksi etsiskelemään uusia kenkiä paikallisista urheiluliikkeistä. Jo heti ensimmäisessä kaupassa huomasin koko asian isoimman ongelman: ei koko mustia juoksukenkiä olekkaan, ei ainankaan näissä liikeissä, eikä ehkä myöskään tänä vuonna. Muodissa nimittäin ovat juuri tällä hetkellä ihanat pastilli- ja neonväriset urheilujalkineet, jalkineet mitkä erottuisivat ihan liian hyvin tällaisen tarjoilijatytön jaloissa töissä. Löysin kumminkin muutaman vaihtoehdon lähes mustana, vain muutamia valkoisia tai hopeisia viiruja jotka voisi peittää mustalla permanenttitussilla. Mutta seuraava ongelma olikin se, että suurin osa nykyajan naisten jalkineista tehdään pienemmälle lestille kuin mitä minun lestini on. Eli seuraava vaihtoehto oli ostaa ei mustat kengät ja värjätä ne mustaksi. Siispä ostin tämän näköiset Nike-kengät:
Kotiin päästyäni yritin värjätä niitä ensin Nylonin pesukonevärillä, lopputulos oli astetta tummemmat värit. Seuraava yritys oli kangastussilla ja permanenttitussilla kumi-/muoviosat. Siinä värityksen aikana, kangastussista meinasi loppua väri ja toinen permanenttitusseistani sanoi sopumkensa irti.
Neon vihreä mikä näkyy kirkkaana on kengän pohjalliset!
Väri ei vieläkään ole aivan musta ja sekä fuksiaa, että neon vihreää kuultaa läpi. Ehkä kumminkin Coffee Housen valaistuksessa ne näyttävät tarpeeksi mustilta ja en saa valituksia vääränlaisista työkengistä. Seuraavan kerran taidan yrittää ostaa tukipohjalliset työkorkkareihini.
-CherryX-