Reseptit

0.26 0 Comments A+ a-

Paholaisen samettikakku


pohja:
120 g voita huoneenlämpöisenä

3,5 dl sokeria
2 kananmuna
0,5 dl kaakaojauhetta
0,4 dl punaista elintarvikeväriä
1 tl vanilja-aromia
2,4 dl piimää
4,6 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
3 tl valkoviinietikkaa
täyte:
1,5dl kuohukermaa
250g fariinisokeria
1/2 tl suolaa
140g voita
kostutus:
0,5 dl kuohukermaa
0,25 dl Cointreau-likööriä
kuorrute:
1,25 dl vettä
30 g muscovadosokeria
175 g voita
300 g Pandan tummaasuklaata paloiteltuna


Kuumenna uuni 170-asteiseksi.

Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa keskinopeudella vaaleaksi, kuohkeaksi ja hyvin sekoittuneeksi vaahdoksi. Säädä teho suuremmalle, lisää hitaasti joukkoon muna ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään.
Sekoita eri kulhossa kaakaojauhe, punainen elintarvikeväri ja vanilja-aromi paksuksi, tummaksi tahnaksi. Lisää seos sokerivaahtoon ja sekoita hyvin, niin että ainekset sekoittuvat kunnolla ja taikina on tasaisen väristä. Käännä koneen nopeus hiljaiselle ja lisää hitaasti puolet piimästä. Vatkaa hyvin, lisää sitten toinen puolet jauhoista ja vatkaa ainekset sekaisin. Toista, kunnes kaikki piimä ja jauhot on lisätty. Säädä koneen teho suurelle ja vatkaa, kunnes taikina on sileää ja tasaista. Säädä teho hiljaiselle ja lisää sooda ja viinietikka. Vatkaa ainekset sekaisin, säädä teho taas suurelle ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Kaada taikina joko yhteen tai kolmeen, halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaan. Paista kakkupohjia n. 25-45 minuuttia 170 asteessa. Kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa jäädä taikinaa.
Jos kaadat kaiken taikinan yhteen vuokaan, leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Valmista täyte. Sulata fariinisokeri pannulla/kasarissa yhdessä suolan ja kerman kanssa. Hämmennä kuplivaa seosta muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen voit ottaa sen pois liedeltä. Vaahdota voi valkoiseksi ja vatkaa joukkoon jäähtynyt karamelliseos, täyte jää vähän kokkareiseksi, niin että suolakaramelli on myös ns. sattumina täytteessä. Sekoita kuohukerma ja Cointreau-likööristä kostutusseos ja kostuta sekä täytä kakku.
Valmista kuorrute. Mittaa kattilaan vesi, muscovadosokeri ja voi. Sulata ainekset ja ota pois levyltä. Sulata joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele välillä. Kuorrute on valmista kun se on kiiltävää ja tasaista. Anna jäähtyä aivan kokonaan!
Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille.
Tarjoile ja nauttikaa!